Er zijn 3 resultaten gevonden

Bespaar tot 40% energie met turboblowers

op

Wist u dat afvalwaterzuiveringsinstallaties pas in de 19e eeuw in grote steden geïntroduceerd werden om de hoeveelheid verontreinigende stoffen in het afvalwater dat afkomstig is van huishoudens en chemische processen te beperken? In een openbare waterbehandelingsinstallatie in Duitsland werden de oppervlaktebeluchters vervangen door turboblowers, waardoor de exploitanten niet alleen energie besparen, maar ook zorgen voor een proces dat dag en nacht operationeel blijft.

Categorie: Afvalwater

Beeld-Artikel-Replacing-Surface-Aertors-with-Turbo-Blowers-for-Energy-Savings
Afvalwaterzuivering: behaalt 40% energiebesparing met schroefblowerstechnologie

op

Tijdens het waterbehandelingsproces voeden miljoenen bacteriën zich met organisch afval en breken ze het af in kooldioxide, stikstof en water. Aangezien deze bacteriën zuurstof nodig hebben om hun rol in dit proces te vervullen, worden grote hoeveelheden lucht in verluchtingstanks geblazen, met alle elektriciteitskosten van dien. Exploitanten van zuiveringsinstallaties kunnen echter hun energiekosten wezenlijk verlagen door voor de recentste technologieën te kiezen.

Categorie: Afvalwater

Beeld-Artikel-Screw-vs-Centrifugal-Compressors-in-Wastewater-management
Energie besparen met schroefblowers

op

Waterzuivering gebeurt zeven dagen per week, 24u per dag. Een betrouwbare en efficiënte installatie is dan ook van cruciaal belang. Tijdens het zuiveringsproces voeden miljoenen bacteriën zich met organisch afval en zetten dit om in onder andere om kooldioxide, stikstof en water. Omdat de bacteriën zuurstof nodig hebben, worden grote hoeveelheden lucht in de verluchtingstanks geblazen.

Categorie: Afvalwater

Beeld-artikel-Blowers-for-Waterwaste-Management