Er zijn 5 resultaten gevonden

Centrifugaalcompressoren spelen in op de unieke noden van afvalwaterzuivering

op

Unieke scenario's vragen om unieke oplossingen. Zuurstof is een essentieel onderdeel van het afvalwaterzuiveringsproces. In conventionele slibinstallaties zitten miljoenen bacteriën die zich tegoed doen aan organisch afval en dit afbreken in koolstofdioxide, stikstofgas en water. Omdat de bacteriën zuurstof nodig hebben, worden grote hoeveelheden lucht in de beluchtingstanks geblazen om het proces mogelijk te maken. Hiervoor worden vaak lage-druk blowers gebruikt.

Categorie: Blowers

Beeld-Artikel-Centrifugal Compressors Answer Unique Wastewater Treatment Needs
Bespaar tot 40% energie met turboblowers

op

Wist u dat afvalwaterzuiveringsinstallaties pas in de 19e eeuw in grote steden geïntroduceerd werden om de hoeveelheid verontreinigende stoffen in het afvalwater dat afkomstig is van huishoudens en chemische processen te beperken? In een openbare waterbehandelingsinstallatie in Duitsland werden de oppervlaktebeluchters vervangen door turboblowers, waardoor de exploitanten niet alleen energie besparen, maar ook zorgen voor een proces dat dag en nacht operationeel blijft.

Categorie: Blowers

Beeld-Artikel-Replacing-Surface-Aertors-with-Turbo-Blowers-for-Energy-Savings
Afvalwaterzuivering: behaalt 40% energiebesparing met schroefblowerstechnologie

op

Tijdens het waterbehandelingsproces voeden miljoenen bacteriën zich met organisch afval en breken ze het af in kooldioxide, stikstof en water. Aangezien deze bacteriën zuurstof nodig hebben om hun rol in dit proces te vervullen, worden grote hoeveelheden lucht in verluchtingstanks geblazen, met alle elektriciteitskosten van dien. Exploitanten van zuiveringsinstallaties kunnen echter hun energiekosten wezenlijk verlagen door voor de recentste technologieën te kiezen.

Categorie: Blowers

Beeld-Artikel-Screw-vs-Centrifugal-Compressors-in-Wastewater-management
Een cementfabrikant bespaart 30% op zijn energiekosten

op

Cement is een onmisbaar materiaal bij heel wat bouw- en infrastructuurprojecten, van bouwfundamenten en metselwerk tot tunnels, wegen en bruggen. Tijdens de cementproductie is vaak perslucht nodig als werk- en instrumentatielucht, voor pneumatische transportbanden alsook de beluchting in cementsilo's.

Categorie: Blowers

Beeld-Artikel-Cementfabrikant-bespaart-op-zijn-energiekosten
Energie besparen met schroefblowers

op

Waterzuivering gebeurt zeven dagen per week, 24u per dag. Een betrouwbare en efficiënte installatie is dan ook van cruciaal belang. Tijdens het zuiveringsproces voeden miljoenen bacteriën zich met organisch afval en zetten dit om in onder andere om kooldioxide, stikstof en water. Omdat de bacteriën zuurstof nodig hebben, worden grote hoeveelheden lucht in de verluchtingstanks geblazen.

Categorie: Blowers

Beeld-artikel-Blowers-for-Waterwaste-Management