Er zijn 11 resultaten gevonden

Graanfabrikant verlaagt energiekosten door olievrije lucht met warmteterugwinning te combineren

op

Wat heb je vanochtend voor het ontbijt gegeten? Als je een schaaltje ontbijtgranen met melk had, werd je ontbijt op de een of andere manier aangeraakt door perslucht. Bij de productie van levensmiddelen wordt perslucht onder andere gebruikt in processen zoals het mengen van ingrediënten, pneumatisch transport en verpakking. Omdat de lucht in contact komt met het eindproduct in de voedselproductie, moet de lucht schoon zijn en vrij van mogelijke verontreinigingen.

Categorie: Olievrije compressoren

Beeld-artikel-Food Manufacturer Benefits from Oil-free Air and Heat Recovery-iStock-184944260
Hoe best persluchtzuiverheid garanderen in voedsel toepassingen?

op

Bij quasi alle industriële toepassingen is perslucht van essentieel belang. In de voedingsindustrie wordt perslucht zelfs aanzien als een van de vier basisbehoeften, naast water, elektriciteit en gas. Toch gebruiken meer dan 90% van de productiebedrijven perslucht zonder zich bewust te zijn van zijn betrouwbaarheid en veiligheid.

Categorie: Olievrije compressoren

Beeld-Artikel-How-To-Eliminate-Risks-to-Compressed-Air-Purity-in-Food-Applications
Bespaar tot 40% energie met turboblowers

op

Wist u dat afvalwaterzuiveringsinstallaties pas in de 19e eeuw in grote steden geïntroduceerd werden om de hoeveelheid verontreinigende stoffen in het afvalwater dat afkomstig is van huishoudens en chemische processen te beperken? In een openbare waterbehandelingsinstallatie in Duitsland werden de oppervlaktebeluchters vervangen door turboblowers, waardoor de exploitanten niet alleen energie besparen, maar ook zorgen voor een proces dat dag en nacht operationeel blijft.

Categorie: Olievrije compressoren

Beeld-Artikel-Replacing-Surface-Aertors-with-Turbo-Blowers-for-Energy-Savings