Vraag het aan Atlas Copco: hoe best een schroefcompressor kiezen?

op

Schroefcompressoren zijn fantastische machines. Ze zijn betrouwbaar en kunnen talrijke industriële toepassingen en processen aandrijven. Maar voordat u er een koopt, zijn er een paar factoren om te overwegen. Laten we beginnen met de basis.

Beeld-Artikel-How-to-Pick-a-Rotary-Screw-Compressor

Hoe werken schroefcompressoren?

Schroefcompressoren zijn relatief eenvoudige machines. Twee dubbele schroeven draaien in tegengestelde richting en zuigen lucht aan. Als ze draaien, neemt de ruimte tussen de twee af en wordt de lucht samengeperst. De drukverhouding wordt bepaald door de lengte en de spoed van de schroef en de vorm van de uitlaatpoort.

Omdat de schroefcompressor geen andere kleppen of mechanische onderdelen heeft, kunnen deze met hoge snelheden werken en een groot debiet produceren.

Wat zijn de voordelen van een schroefcompressor?

  • Laag geluidsniveau dat voldoet aan de EU-OSHA-eisen
  • 50 % lichter dan compressoren met een vergelijkbaar debiet
  • Lange onderhoudsintervallen
  • Minder olieverbruik en extreem lage olieoverdracht (tot 3 ppm) en zelfs geen olieverbruik of -overdracht bij volledig olievrije schroefcompressoren
  • Minder warmteopwekking dan andere types compressoren
  • Geen capaciteitsvermindering tijdens de levensduur van de compressor

Voor welke toepassingen komen schroefcompressoren het beste van pas?

Als u een groot volume, continue commerciële of industriële toepassing hebt, kan een schroefcompressor voor u geschikt zijn. Kleinere werkzaamheden, zoals doe-het-zelfprojecten en lucht voor pneumatisch handgereedschap, vereisen niet het vermogen en debiet van een schroefcompressor. Als u slechts met tussenpozen lucht nodig hebt voor toepassingen met een laag debiet, heeft Atlas Copco andere types luchtcompressoren die u beter schikken.

Hebt u een gevoelige toepassing waarvoor zuivere lucht nodig is? Schroefcompressoren zijn verkrijgbaar in olievrije versies en in traditionele oliegeïnjecteerde modellen.

Hoe vind ik de juiste schroefcompressor voor mijn toepassing?

De eerste stap bij het selecteren van een compressor is het beoordelen van de behoeften van uw installatie. Nadat u uw gewenste debiet hebt berekend en of u al dan niet olie-geïnjecteerd of olievrij nodig hebt, kunt u contact opnemen met een van onze experts. Atlas Copco beschikt over een uitgebreid assortiment schroefcompressoren om te voldoen aan uw persluchtverbruik. 

Categorie

Energie-efficiëntie Olievrije compressoren Oliegesmeerde compressoren

Deel dit artikel op: