Er zijn 7 resultaten gevonden

De twee-in-één UD+ filters verlagen drukverlies met 40 %

op

Bij Atlas Copco zit innovatie in ons DNA. Het zit ook in het DNA van onze UD+ coalescentiepersluchtfilters, die twee filterprocessen combineren in één product en drukverlies met 40% verminderen. UD+ filters zijn verkrijgbaar in een capaciteit van 480 tot 550 l/min.

Categorie: Persluchtbehandeling

Beeld-Two-in-One-UD-Plus-Filters-Reduce-Pressure -Drops-by-40-Percent
Vijf technieken voor het verwijderen van vocht uit perslucht

op

Alle lucht in de atmosfeer bevat waterdamp: meer bij hoge temperaturen (denk aan de luchtvochtigheid in de zomer) en minder bij lagere temperaturen (denk aan droge lucht in de winter). Als lucht samengeperst wordt stijgt de temperatuur waardoor de waterconcentratie in de lucht ook toeneemt. Een te hoge vochtigheid kan problemen veroorzaken in de luchtleidingen of in aangesloten onderdelen. Daarom moet perslucht gedroogd worden.

Categorie: Persluchtbehandeling

Beeld-Artikel-Five-Techniques-for-Removing-Moisture-from-Compressed-Air
Waarom zijn adsorptiedrogers met dubbele toren energie-efficiënter?

op

Luchtbehandelingsapparatuur zoals persluchtdrogers spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige perslucht. Wanneer lucht wordt gecomprimeerd, kunnen ongewenste stoffen zoals vocht het leidingsysteem binnendringen. Afhankelijk van het uiteindelijke gebruik van de perslucht kan vocht het eindproduct contamineren of beschadigen.

Categorie: Persluchtbehandeling

Beeld-Artikel-6-Technologies-that-Make-Dessicant-Dryers-More-Energy-Efficient
Invloed van temperatuur en vochtigheid op de groei van micro-organismen

op

In de voedings- en de drankenindustrie komt perslucht vaak rechtstreeks en onrechtstreeks in contact met het eindproduct of met producten in de voedselketen. Voor bedrijven in die industrie is het dan ook belangrijk om het risico op de groei van micro-organismen in hun persluchtinstallatie zoveel mogelijk te beperken, zodat de veiligheid van de voeding te allen tijde kan worden gegarandeerd.

Categorie: Persluchtbehandeling

Beeld-Artikel-Growth-Micro-organisms-2-LR