Er zijn 5 resultaten gevonden

Waarom zijn adsorptiedrogers met dubbele toren energie-efficiënter?

op

Luchtbehandelingsapparatuur zoals persluchtdrogers spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige perslucht. Wanneer lucht wordt gecomprimeerd, kunnen ongewenste stoffen zoals vocht het leidingsysteem binnendringen. Afhankelijk van het uiteindelijke gebruik van de perslucht kan vocht het eindproduct contamineren of beschadigen.

Categorie: Persluchtbehandeling

Beeld-Artikel-6-Technologies-that-Make-Dessicant-Dryers-More-Energy-Efficient
Invloed van temperatuur en vochtigheid op de groei van micro-organismen

op

In de voedings- en de drankenindustrie komt perslucht vaak rechtstreeks en onrechtstreeks in contact met het eindproduct of met producten in de voedselketen. Voor bedrijven in die industrie is het dan ook belangrijk om het risico op de groei van micro-organismen in hun persluchtinstallatie zoveel mogelijk te beperken, zodat de veiligheid van de voeding te allen tijde kan worden gegarandeerd.

Categorie: Persluchtbehandeling

Beeld-Artikel-Growth-Micro-organisms-2-LR
Zo bestrijdt u met persluchtdrogers stijgende vochtigheid in de lucht

op

Zodra de temperaturen en de vochtigheid in de lucht beginnen te stijgen, wordt de luchtbehandelingsapparatuur in uw persluchtsysteem met een extra waterbelasting geconfronteerd. Belangrijk om te weten in dat verband is dat de lucht die een compressor tijdens warm weer toegevoerd krijgt, tot 650% meer water kan bevatten dan tijdens koudere dagen.

Categorie: Persluchtbehandeling

Beeld-Artikel-How-Combat-Rising-Humidity
Hoe zuiver is uw perslucht?

op

Zuivere (pers)lucht maakt het verschil. Net als airconditioningsystemen zijn persluchtinstallaties uitgerust met filters om onzuiverheden uit de lucht te halen. Het bepalen van de vereiste luchtzuiverheid en de selectie van de juiste filters is van groot belang voor iedere toepassing.

Categorie: Persluchtbehandeling

Beeld-artikel-How-Clean-Is-Your-Compressed-Air