Waarom zijn adsorptiedrogers met dubbele toren energie-efficiënter?

op

Luchtbehandelingsapparatuur zoals persluchtdrogers spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige perslucht. Wanneer lucht wordt gecomprimeerd, kunnen ongewenste stoffen zoals vocht het leidingsysteem binnendringen. Afhankelijk van het uiteindelijke gebruik van de perslucht kan vocht het eindproduct contamineren of beschadigen.

Beeld-Artikel-6-Technologies-that-Make-Dessicant-Dryers-More-Energy-Efficient

Adsorptieluchtdrogers met dubbele toren worden vaak gebruikt om de hoeveelheid lucht in een persluchtleidingsysteem zoveel mogelijk te beperken. De werking van zo'n luchtdroger kan worden omschreven als een proces dat in drie fasen kan worden opgedeeld:

1. De adsorptie van vocht door een chemisch droogmiddel terwijl het gas onder druk staat;

2. De vrijgave van vocht tijdens de ontluchting en;

3. Het zuiveren van droge of verwarmde lucht door het droogmiddel in een regeneratiecyclus

Geïntegreerde componenten beïnvloeden de efficiëntie van de adsorptiedroger

Tijdens het luchtbehandelingsproces onderscheiden we zes technologieën die de efficiëntie van een adsorptiedroger met dubbele toren beïnvloeden. Als u begrijpt welke essentiële componenten bijdragen tot een hogere energie-efficiëntie, zult u gemakkelijker de onderhoudskosten kunnen drukken en zult u op lange termijn meer energie kunnen besparen.

1. Filtering speelt op lange termijn een essentiële rol in de werking en de energie-efficiëntie van een adsorptiedroger met dubbele toren. Een goede filtering helpt niet alleen de onderhoudskosten op lange termijn te drukken, maar verhoogt ook de efficiëntie van de droger en daardoor ook de doeltreffendheid van het dauwpuntregelsysteem.

2. Een sonisch mondstuk helpt schade aan het droogmiddel te voorkomen en zorgt voor betere prestaties van de droger door de volumetrische stroom in de droger te beperken en dit af te stemmen op de ontwerpstroom van de volledige unit. Een sonisch mondstuk is onmisbaar voor kritieke toepassingen zoals meervoudige compressor/drogerinstallaties, systemen met een regelmatige start/stopwerking of een schommelende vraag naar lucht, een stand-by compressor zonder stand-by droger of een verkeerd gedimensioneerde droger (te hoog luchtdebiet/te lage werkdruk).

3. Vlinderinlaatkleppen beperken drukverliezen door de beperkingen in de klepleidingen te verlagen. Het duurzame ontwerp van de zeer betrouwbare vlinderkleppen biedt - in vergelijking met de minder efficiënte kleppen die op zittingen rusten - continue operationele besparingen en lagere onderhoudskosten.

4. Een dauwpuntcontroller verlengt de tijd tussen regeneratiecycli door de hoeveelheid lucht te beperken die nodig is om het droogbed te zuiveren.

5. Een geïntegreerde controller verzamelt gedetailleerde gegevens over de prestaties van de droger naast indicatoren over de werking van de droger en alarmomstandigheden. Deze informatie kan gebruikers van perslucht helpen om de meest doeltreffende manier te kiezen om de droger te gebruiken en om de energie-efficiëntie te verbeteren door processen beter op elkaar af te stemmen.

6. Een Zero Purge drogerontwerp maakt gebruik van een blazer die het droogmiddel na de verwarmingsfase afkoelt (in plaats van daarvoor proceslucht te gebruiken). De kostprijs om de koeler te laten draaien, ligt veel lager dan de kostprijs om perslucht voort te brengen, waardoor de totale operationele kosten lager komen te liggen.

Bij betere en energie-efficiënte ontwerpen moet voldoende aandacht worden besteed aan luchtverliezen ten gevolge van zuivering en drukverlies, omdat deze een groter aandeel van de werkingskosten van de droger vertegenwoordigen dan de rechtstreekse elektrische aandrijving. Kiezen voor een adsorptiedroger met dubbele toren waarin technologieën zijn geïntegreerd die de verliezen beperken en intussen de prestaties van de droger op een optimaal niveau houden, kunnen helpen om de algemene kosten voor de bediening van de droger te beperken.

Voor meer informatie over ons assortiment adsorptieluchtdrogers, kunt u onze website raadplegen of ons informatieaanvraag formulier in vullen. Onze specialisten zullen zo rap mogelijk contact met u opnemen. 

Categorie

Energie-efficiëntie Persluchtbehandeling

Deel dit artikel op: