Onsite stikstofgeneratie: monitor uw installatie en ontdek waar u echt kunt besparen

op

'Fitness trackers' zijn fantastische hulpmiddelen waarmee u uw dagelijkse activiteiten kunt monitoren - die toestellen tellen het aantal stappen dat u zet en het aantal treden dat u oploopt en berekenen uw hartslag en de calorieën die u verbrandt. Als u er geen hebt, weet u niet hoe ver u zich waagt. Hetzelfde geldt voor stikstofgeneratoren.

Beeld-Artikel-Monitor-Nitrogen-Generator

Veel gebruikers beheren hun stikstofgeneratoren zonder dat ze meten hoeveel energie ze verbruiken. Voor een aantal industrieën biedt onsite stikstofgeneratie meerdere voordelen (hogere efficiëntie, kostenbesparingen) ten opzichte van het traditionele systeem waarbij ze vloeibare stikstof ter plaatse laten leveren. Andere voordelen:

  • Wanneer u leveringscycli en -kosten kunt schrappen (die hoofdzakelijk gebaseerd zijn op brandstofkosten), zijn budgetten minder gevoelig aan schommelingen.
  • Stikstofgeneratie op locatie betekent dat er te allen tijde stikstof beschikbaar is. Bovendien kan dit soort installaties gemakkelijk in een bestaand persluchtsysteem worden geïntegreerd. Op die manier kan niet alleen de productie, maar ook de productie-efficiëntie flink worden opgevoerd.
  • Een dergelijke installatie levert ook een kleinere koolstofvoetafdruk op en zorgt voor een veiliger werkplek. Er hoeven immers geen vrachtwagens meer heen en weer te rijden en er hoeven geen extra tanks en apparatuur te worden gelost en geladen.

Toch zijn er nog altijd heel veel fabrieksmanagers die weliswaar in onsite stikstofgeneratie investeren, maar niet in de apparatuur waarmee ze het volume en de frequentie van hun stikstofgebruik kunnen opvolgen. Met een debietmeter krijgen ze wel een duidelijk zicht op die gegevens - een toestel dat slechts een beperkte investering vereist en in amper enkele uren tijd kan worden geïnstalleerd. Met zo'n meter kan de gebruiker niet alleen het verbruik van het gas, en de kostenbesparingen die daaruit voortvloeien, berekenen, maar kan hij ook de onderhoudsbehoeften bepalen (incl. planning, bestellen van voorraden en eventueel productieonderbrekingen).

De terugverdientijd van investeringen in een onsite stikstofsysteem zijn vaak slechts enkele maanden of jaren. Zonder een debietmeter kunt u echter moeilijk inschatten of zelfs meten welke besparingen u realiseert. Een investering is het meest waardevol wanneer u beseft welke voordelen u ermee boekt.

Vul ons informatieaanvraagformulier in als u wilt weten hoe "on-site" stikstofgeneratie u kan helpen of hoe u met een debietmeter zicht krijgt op uw stikstofgebruik.

Categorie

Energie-efficiëntie Stikstofgeneratoren

Deel dit artikel op: