Produceer uw eigen stikstof en bespaar tot 80%

op

Het conserveren van voedsel heeft een lange weg afgelegd sinds de tijd van roken, zouten, rijpen en inblikken. Vandaag de dag is stikstofgas een cruciaal element in veel industrieën, van chemie en elektronica tot lasersnijden, voedselbewaring en -verpakking.

Beeld-Artikel-On-site-Nitrogen-Generators-Reduce-Energy-Consumption-by-50-percent

Als essentieel onderdeel van een gemodificeerde atmosfeer - de combinatie van gassen die in voedselverpakkingen gebruikt worden om de houdbaarheid te helpen verlengen - zorgt stikstofgas ervoor dat de voedselkosten laag zijn waardoor meer mensen toegang hebben tot vers voedsel.

In combinatie met onze innovatieve en energiezuinige compressoren kan on-site stikstofproductie aanzienlijke voordelen bieden in vergelijking met de levering van stikstof in flessen. On-site industriële gasgeneratoren bieden een duurzamere en kostenefficiëntere oplossing door transport-, afhandelings- en administratiekosten te verwijderen en tegelijkertijd de productiviteit te verhogen en het energieverbruik te verlagen.

De nieuwe NGP+ on-site stikstofgeneratoren met PSA-technologie

De nieuwste generatie NGP+ on-site stikstofgeneratoren met PSA-technologie (pressure swing adsorption) produceert stikstof met zuiverheden tot 99,999 procent, terwijl het energieverbruik met 50 procent wordt verminderd wanneer deze wordt geïntegreerd in een energiezuinig persluchtnetwerk. De NGP+ stikstofgeneratoren kunnen direct worden aangesloten op een bestaande persluchtinstallatie en bieden een onafhankelijke, betrouwbare en flexibele toevoer van stikstofgas.

Andere voordelen van de nieuwe NGP+ stikstofgeneratoren zijn:

  • Stromen van 94 L/min tot 10.300 L/min;
  • Moleculaire zeven van hoge kwaliteit die, in vergelijking met standaard installaties, meer zuurstof adsorberen voor dezelfde toevoer van perslucht;
  • Sensoren die de stikstofzuiverheid en -druk gemakkelijk aanpassen;
  • Technologie voor bewaking op afstand die zorgt voor betrouwbaarheid en energie-efficiëntie optimaliseert.

Verminder uw energieverbruik met gemiddeld 50%

Afhankelijk van de huidige marktprijzen voor vloeibare stikstof kunnen fabrikanten bij de overschakeling op on-site stikstofproductie hun kosten met 40 tot 80 % verlagen.

Als u meer wilt weten over het volledige assortiment on-site gasoplossingen van Atlas Copco, waaronder stikstofgeneratoren die verkrijgbaar zijn met membraantechnologie en zuurstofgeneratoren met PSA-technologie, neem dan contact met ons op of bezoek onze microsite voor industriële gassen.

Categorie

Energie-efficiëntie Stikstofgeneratoren

Deel dit artikel op: