Er zijn 8 resultaten gevonden

Perslucht en stikstofgas: het ideale koppel in de modewereld

op

Sommige zaken horen gewoon bij elkaar, zoals frieten en mayonaise, jeans en een gewoon wit T-shirt, spaghetti en spaghettisaus. Andere combinaties liggen misschien niet zo meteen voor de hand, maar zijn daarom niet minder essentieel. Neem nu perslucht, stikstofgas en de modewereld. Niet overtuigd? Lees dan vooral verder.

Categorie: Energie-efficiëntie

Beeld-Artikel-NGP-Sewing-Machines
Afvalwaterzuivering: behaalt 40% energiebesparing met schroefblowerstechnologie

op

Tijdens het waterbehandelingsproces voeden miljoenen bacteriën zich met organisch afval en breken ze het af in kooldioxide, stikstof en water. Aangezien deze bacteriën zuurstof nodig hebben om hun rol in dit proces te vervullen, worden grote hoeveelheden lucht in verluchtingstanks geblazen, met alle elektriciteitskosten van dien. Exploitanten van zuiveringsinstallaties kunnen echter hun energiekosten wezenlijk verlagen door voor de recentste technologieën te kiezen.

Categorie: Energie-efficiëntie

Beeld-Artikel-Screw-vs-Centrifugal-Compressors-in-Wastewater-management
Halveer uw energiekosten met VSD-technologie

op

Elektrisch aangedreven motorsystemen zijn verantwoordelijk voor meer dan 65 % van het energieverbruik van de moderne industrie. Het installeren van een VSD-frequentieregelaar of het upgraden naar VSD-technologie kan uw persluchtinstallatie optimaliseren, waardoor uw energieverbruik met maar liefst 70 % kan afnemen.

Categorie: Energie-efficiëntie

Beeld-Artikel-Top-3-Advantages-of-VSD-technology
Een cementfabrikant bespaart 30% op zijn energiekosten

op

Cement is een onmisbaar materiaal bij heel wat bouw- en infrastructuurprojecten, van bouwfundamenten en metselwerk tot tunnels, wegen en bruggen. Tijdens de cementproductie is vaak perslucht nodig als werk- en instrumentatielucht, voor pneumatische transportbanden alsook de beluchting in cementsilo's.

Categorie: Energie-efficiëntie

Beeld-Artikel-Cementfabrikant-bespaart-op-zijn-energiekosten
Energie-efficiëntie: het belang van persluchtleidingen

op

Een goed ontworpen luchtleidingstelsel kan door het beperken van drukverliezen en het optimaliseren van de kwaliteit van de perslucht een groot verschil maken in de energie-efficiëntie van het persluchtsysteem. Modulaire luchtleidingen bieden enerzijds de vrijheid om een persluchtleidingstelsel op maat te ontwerpen, dat inspeelt op de unieke behoeften van uw gebouw, en anderzijds de flexibiliteit om het ontwerp aan te passen als uw installaties worden uitgebreid.

Categorie: Energie-efficiëntie

Beeld-artikel-Aluminium-Piping