Er zijn 24 resultaten gevonden

Graanfabrikant verlaagt energiekosten door olievrije lucht met warmteterugwinning te combineren

op

Wat heb je vanochtend voor het ontbijt gegeten? Als je een schaaltje ontbijtgranen met melk had, werd je ontbijt op de een of andere manier aangeraakt door perslucht. Bij de productie van levensmiddelen wordt perslucht onder andere gebruikt in processen zoals het mengen van ingrediënten, pneumatisch transport en verpakking. Omdat de lucht in contact komt met het eindproduct in de voedselproductie, moet de lucht schoon zijn en vrij van mogelijke verontreinigingen.

Categorie: Energie-efficiëntie

Beeld-artikel-Food Manufacturer Benefits from Oil-free Air and Heat Recovery-iStock-184944260
Energiebesparing checklist voor uw persluchtsysteem

op

We blijven het herhalen: ongeveer 40 procent van de energiefactuur van een fabriek gaat naar perslucht. Indien u nog niet op zoek bent gegaan naar manieren om de energie-efficiëntie van uw persluchtsysteem te verbeteren, begin er dan vandaag nog aan.

Categorie: Energie-efficiëntie

Beeld-Artikel-Energy Savings Checklist for Your Compressed Air System-NL
Centrifugaalcompressoren spelen in op de unieke noden van afvalwaterzuivering

op

Unieke scenario's vragen om unieke oplossingen. Zuurstof is een essentieel onderdeel van het afvalwaterzuiveringsproces. In conventionele slibinstallaties zitten miljoenen bacteriën die zich tegoed doen aan organisch afval en dit afbreken in koolstofdioxide, stikstofgas en water. Omdat de bacteriën zuurstof nodig hebben, worden grote hoeveelheden lucht in de beluchtingstanks geblazen om het proces mogelijk te maken. Hiervoor worden vaak lage-druk blowers gebruikt.

Categorie: Energie-efficiëntie

Beeld-Artikel-Centrifugal Compressors Answer Unique Wastewater Treatment Needs
Hoe kunt u jaarlijks 7.500 € besparen met GHS VSD+ vacuümpompen?

op

Door zijn huidige vacuümpompen te upgraden naar een GHS VSD+ gecentraliseerd vacuümsysteem heeft een maatprofielextruder jaarlijks 7 500 € kunnen besparen. De nieuwe Atlas Copco GHS 900 VSD+ vacuümpompen van het bedrijf leveren dezelfde prestaties als twee van zijn oude pompen en bedienen dan ook meerdere productielijnen.

Categorie: Energie-efficiëntie

Beeld-artikel-Centralized Vacuum for the Plastics Extrusion Industry
Produceer uw eigen stikstof en bespaar tot 80%

op

Het conserveren van voedsel heeft een lange weg afgelegd sinds de tijd van roken, zouten, rijpen en inblikken. Vandaag de dag is stikstofgas een cruciaal element in veel industrieën, van chemie en elektronica tot lasersnijden, voedselbewaring en -verpakking.

Categorie: Energie-efficiëntie

Beeld-Artikel-On-site-Nitrogen-Generators-Reduce-Energy-Consumption-by-50-percent