Onderhoudsbudget: 8 factoren waarmee u rekening moet houden

op

Net als iedere andere apparatuur moeten op een persluchtinstallatie tijdens de volledige levensduur de nodige onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd. Terwijl onderhoudskosten slechts ongeveer 5 tot 10 % van de jaarlijkse bedrijfskosten van een machine vertegenwoordigen, kan het niet voorzien van een budget voor onderhoud mogelijk rampzalige gevolgen hebben.

Beeld-artikel-8-Factors-to-Consider-When-Planning-Your-Compressor-Maintenance-Budget

Wanneer het onderhoud van een compressor wordt uitgesteld, kan bovendien een sneeuwbaleffect ontstaan bij andere persluchtapparatuur, wat uiteindelijk leidt tot een groter risico op uitvaltijd en een lagere efficiëntie.

Doordat onderhoudskosten relatief beperkt zijn in vergelijking met andere kosten voor het persluchtsysteem, zou ieder jaar een onderhoudsbudget moeten worden opgesteld. Daarbij dient u met de volgende factoren rekening te houden:

1. Type compressoren

2. Hulpapparatuur

3. Bedrijfscyclus

4. Installatieomstandigheden

5. Veiligheidsniveaus

6. Energierecuperatie of koelsysteem

7. Mate van gebruik

8. Onderhoudsplanning

Zoals u kunt zien, is het onderhoudsbudget afhankelijk van uw installatie en de betrouwbaarheid en de prestaties die u ervan verwacht. Een onderhoudsovereenkomst kan helpen om een accurate onderhoudsplanning op te stellen en gelijktijdig de werking van uw persluchtsysteem te optimaliseren. Atlas Copco biedt verscheidene serviceovereenkomsten, inclusief een Total Responsibility Plan, dat alle gewone onderhoudswerkzaamheden, technische verbeteringen, herstellingen na een defect en revisies van de machine omvat, die voor de overeengekomen periode met een vast jaarlijks bedrag worden uitgevoerd.

Een onderhoudsbudget opstellen is een fluitje van een cent. De voordelen – een hogere energie-efficiëntie en productiviteit en een langere levensduur van de luchtcompressor en zijn hulpapparatuur – wegen veel zwaarder door dan de jaarlijkse kosten van een serviceovereenkomst. 

Voor meer informatie, kunt u naar onze website surfen of ons informatieaanvraag formulier invullen.

Categorie

Energie-efficiëntie Onderhoud

Deel dit artikel op: