Zo drukt u productiekosten en verbetert u de kwaliteit van uw eindproduct

op

In lastige toepassingen zoals aluminiumverwerking kan betrouwbare perslucht van hoge kwaliteit niet alleen de productiekosten helpen drukken, maar ook de kwaliteit van het eindproduct verbeteren.

Beeld-Artikel-How-to-Reduce-Production-Costs-and-Increase-End-Product-Quality

Persluchttoepassingen bij aluminiumverwerking

In aluminiumverwerkingsfabrieken wordt perslucht voor diverse toepassingen ingezet: voor het transport van aluminiumoxide naar de silo en van de silo naar de smeltkroezen, voor de productie van koolstofanode, voor instrumentatielucht en voor het pneumatische transport van gerecycleerde deeltjes. In één van de grootste aluminiumsmeltfabrieken in China heeft men tien olievrije centrifugaal compressoren nodig voor de perslucht om deze verschillende klussen te klaren.

Hoewel aluminium het meest voorkomende metaal in de aardkorst is, wordt het zelden in zijn zuivere vorm aangetroffen. Het Hall-Héroult-proces, dat in 1886 werd bedacht, is het belangrijkste industriële proces voor het smelten van aluminium. Daarbij wordt het aluminiumoxide door elektrolyse gesplitst in vloeibaar aluminium en zuurstof. In de fabriek zijn twee elektrolytische aluminiumproductielijnen geïnstalleerd, die samen 650.000 ton aluminium per jaar produceren.

Zodra het aluminium gescheiden is, wordt perslucht gebruikt voor het pneumatische transport van het onbewerkte aluminiumpoeder. Zelfs een kleine hoeveelheid oliecontaminatie kan kwaliteitsproblemen en verstoppingen in de leidingen veroorzaken en zelfs leiden tot brandgevaar. Alleen olievrije compressoren die aan de eisen voor de ISO 8573-1 CLASS 0 (2010)-certificatie beantwoorden, leveren 100% zuivere, schone lucht die noodzakelijk is voor de gevoelige toepassingen in de aluminiumverwerking.

Energiebesparingen vanaf het begin

Doordat energiekosten goed zijn voor één derde van de productiekosten in de fabriek, konden door de juiste keuze van het persluchtsysteem al meteen aanzienlijke energiekosten worden bespaard. Atlas Copco ZH olievrije centrifugaal compressoren leveren 100 % olievrije lucht en zijn ontworpen met het oog op een optimale energie-efficiëntie. Bij processen waarvoor grote luchtvolumes nodig zijn, garanderen onze centrifugaal compressoren hoogwaardige en betrouwbare perslucht. Bovendien kan op deze compressoren gemakkelijk doorlopend onderhoud worden uitgevoerd.

Lees meer over onze olievrije centrifugaal compressoren of vul het informatieaanvraagformulier in; een van onze vertegenwoordigers zal dan binnenkort contact met u opnemen.

Categorie

Energie-efficiëntie Olievrije compressoren

Deel dit artikel op: