Voedingsmiddelen, verpakking en vacuümtechnologie

op

De verpakkings- en verwerkingsindustrie is een van de grootste gebruikers van vacuümtechnologie. Aan de hand hiervan worden doordrukverpakkingen, vacuümzakken, verpakkingen voor vlees en vis en zelfs noppenfolie geproduceerd. Ook in ons dagelijkse leven komen we in aanraking met de kracht van vacuümtechnologie.

Beeld-Artikel-Vacuum-and-Packaging-iStock-179657247

Denk maar aan de verpakking en de bewaring van voedingsmiddelen wanneer u bijvoorbeeld vlees of vis in een vacuümverpakking opent voor de bereiding van het avondeten.

Voor zowel de verpakking van voedingsmiddelen als niet-voedingsmiddelen wordt binnen de industrie vaak een beroep gedaan op vacuümtechnologie. Door gebruik te maken van vacuüm wordt de atmosferische zuurstof uit de verpakking gehaald zodat aerobe bacteriën en schimmels minder kans hebben om zich te ontwikkelen en de verpakte voedingsmiddelen dus beter bewaard blijven. Bovendien zorgt vacuümverpakking voor een compacte opberging van producten tijdens transport en dagelijks gebruik.

Toepassingen voor vacuümverpakkingen van voeding tot filmstrips

Het uitgebreide aanbod vacuümoplossingen van Atlas Copco bestaat uit producten voor de verpakking van tal van niet-voedingsmiddelen zoals het trimmen van filmstrips; vullen, dichten, afdekken en labelen; luchtevacuatie; doordrukmachines, palletiseren en vacuümvorming, vooral voor de kunststofindustrie; uitvouwen van kartons en dozen; productie van papieren zakken; verzameling van afvalproducten en stof; drogen, vasthouden en verwerken in de houtverwerkingsindustrie alsook pneumatisch transport.

Energiebesparing dankzij variabele toerentalregeling (VSD)

Omdat er tijdens industriële verpakkingsprocessen meerdere verpakkingslijnen voortdurend worden stopgezet en opnieuw opgestart, valt er heel wat energie te besparen door in te spelen op de afwisselende vraag tijdens de productie. Wat als u uw huidige systeem van 25 pk kunt vervangen door een machine van 15 pk die 60 cfm meer aan de gewenste vacuümdruk genereert?

Het mag dan onlogisch lijken dat een machine met minder vermogen meer kubieke meter per minuut kan produceren, maar ons innovatieve GHS VSD+ gamma van roterende schroefvacuümpompen met olieafdichting zorgt voor een aangepaste toevoer tijdens de opstart. Hierdoor kan er een kleinere motor in de vacuümpomp alsook een centraal vacuümsysteemontwerp worden gebruikt. Een centraal vacuümsysteem levert lucht en vacuüm voor meerdere machines tegelijkertijd. Dit betekent dat alle machines in een aparte ruimte kunnen worden geplaatst zodat er meer plaats op de werkvloer vrijkomt.

Download nu gratis onze Vacuum Solutions app voor Android of Apple en ontdek hoeveel u met onze nieuwe GHS VSD+ vacuümpompen zou kunnen besparen.

Vragen? Neem dan contact met ons op of surf naar onze website.

Categorie

Voedingsmiddelen en dranken Vacuümpompen

Deel dit artikel op: