Er zijn 9 resultaten gevonden

Graanfabrikant verlaagt energiekosten door olievrije lucht met warmteterugwinning te combineren

op

Wat heb je vanochtend voor het ontbijt gegeten? Als je een schaaltje ontbijtgranen met melk had, werd je ontbijt op de een of andere manier aangeraakt door perslucht. Bij de productie van levensmiddelen wordt perslucht onder andere gebruikt in processen zoals het mengen van ingrediënten, pneumatisch transport en verpakking. Omdat de lucht in contact komt met het eindproduct in de voedselproductie, moet de lucht schoon zijn en vrij van mogelijke verontreinigingen.

Categorie: Voedingsmiddelen en dranken

Beeld-artikel-Food Manufacturer Benefits from Oil-free Air and Heat Recovery-iStock-184944260
Hoe best persluchtzuiverheid garanderen in voedsel toepassingen?

op

Bij quasi alle industriële toepassingen is perslucht van essentieel belang. In de voedingsindustrie wordt perslucht zelfs aanzien als een van de vier basisbehoeften, naast water, elektriciteit en gas. Toch gebruiken meer dan 90% van de productiebedrijven perslucht zonder zich bewust te zijn van zijn betrouwbaarheid en veiligheid.

Categorie: Voedingsmiddelen en dranken

Beeld-Artikel-How-To-Eliminate-Risks-to-Compressed-Air-Purity-in-Food-Applications
Is het tijd om uw vacuümsysteem te upgraden?

op

Als u de energie-efficiëntie van uw installatie wilt verhogen, kan het interessant zijn om een upgrade van uw vacuümsysteem te voorzien. Een op maat gemaakte vacuümoplossing kan niet alleen de kwaliteit van uw eindproduct verbeteren, maar biedt ook betrouwbare prestaties en verhoogde efficiëntie tegen de laagste energiekosten. Hieronder leggen wij u uit de voordelen die door een pluimveeverwerkingsbedrijf, na het upgraden van het vacuümsysteem, werden verwezenlijkt.

Categorie: Voedingsmiddelen en dranken

Beeld-artikel-Is-it-time-to-upgrade-your-vacuum-system
Vraag het aan Atlas Copco: hoe werkt stikstofgeneratie?

op

Lucht bestaat voor 78 % uit stikstof en voor 21 % uit zuurstof en bevat nog andere moleculen, zoals kooldioxide, argon en water. Daar stikstofgeneratoren geen stikstof produceren, is het woord stikstofgenerator eigenlijk misleidend. In werkelijkheid gebruiken de stikstofgeneratoren de stikstof die al in de lucht aanwezig is en concentreren die door extra moleculen te verwijderen.

Categorie: Voedingsmiddelen en dranken

Beeld-Artikel-Ask-Atlas-Nitrogen-Generation-How-Does-it-Work