Hoe best persluchtzuiverheid garanderen in voedsel toepassingen?

op

Bij quasi alle industriële toepassingen is perslucht van essentieel belang. In de voedingsindustrie wordt perslucht zelfs aanzien als een van de vier basisbehoeften, naast water, elektriciteit en gas. Toch gebruiken meer dan 90% van de productiebedrijven perslucht zonder zich bewust te zijn van zijn betrouwbaarheid en veiligheid.

Beeld-Artikel-How-To-Eliminate-Risks-to-Compressed-Air-Purity-in-Food-Applications

In een vorig artikel bespraken we verschillende aandachtspunten gekoppeld aan het gebruik van oliegesmeerde compressoren in de voedingsindustrie. Hoewel er geen richtlijnen bestaan die aanbevelen welk type compressor u moet kiezen – oliegesmeerd of olievrij - helpt het zich bewust te zijn van de risico's die verbonden zijn aan oliegesmeerde compressoren om een weloverwogen beslissing te nemen. 

Het effect van temperatuur op persluchtzuiverheid

Gesmeerde luchtcompressoren brengen drie vormen van olieverontreiniging in de persluchtstroom: aerosol druppeltjes, damp en vloeistofafzetting op de wanden.

Gesmeerde compressoren gebruiken filters om olie uit de perslucht te verwijderen, maar de zuiverheid van de lucht is afhankelijk van de temperatuur. Bij het gebruik van oliegeïnjecteerde compressoren met oliefilters neemt de olieoverdracht door het filtermedium exponentieel toe afhankelijk van de temperatuurstijging in de filter.

Verhoogde temperatuur veroorzaakt ook een toename van de hoeveelheid damp in de lucht, waarvan een deel kan doordringen naar het eindproduct. Bovendien verkorten hoge temperaturen de levensduur van actief koolfilters. Een temperatuurstijging van 20°C naar 40°C kan de levensduur van de filter met 90 % verkorten. In luchtgekoelde compressoren kan de uitlaattemperatuur oplopen tot 50°C, wat de levensduur van het filter verder verkort. Erger nog, de actiefkoolfilter waarschuwt de gebruiker niet wanneer het verzadigd is; het laat gewoon olie door naar het productieproces.

Hoe best een rampzalige overdracht van olie voorkomen?

Het falen van de lucht-olieafscheider blijkt een ander risico te zijn dat gepaard gaat met gesmeerde compressoren. Een compressor van 200 kW heeft een oliecapaciteit van 95 liters. Als de lucht-olieafscheider faalt, gaat deze olie rechtstreeks door naar het eindproces. Dit kan de gehele persluchtnet en het eindproduct vervuilen. Preventief onderhoud kan dit risico helpen verminderen, maar een overdracht van olie zal altijd mogelijk blijven.

Olievrije compressortechnologie biedt een veiliger alternatief

Olievrije compressoren, gecertificeerd volgens de ISO 8573-1 Class Zero norm, zijn het minder risicovolle alternatief voor oliegesmeerde compressoren met filters. Olievrije compressoren bieden niet alleen betrouwbaarheid en energie-efficiëntie, maar ook gemoedsrust op het gebied van voedselveiligheid.

Wist u dat Atlas Copco de eerste fabrikant van compressoren is dat het ISO 22000-certificaat van Lloyds Register heeft ontvangen voor onze fabriek in Antwerpen, en daarmee een nieuwe standaard zet voor belangrijke leveranciers in de voedingsindustrie? Deze fabriek produceert moderne olievrije luchtcompressoren, blowers en luchtbehandelingsproducten. 

Meer informatie over olievrije en -gesmeerde compressoren vindt u op onze website of door gewoon contact met ons op te nemen

Categorie

Voedingsmiddelen en dranken Olievrije compressoren

Deel dit artikel op: