Is het tijd om uw vacuümsysteem te upgraden?

op

Als u de energie-efficiëntie van uw installatie wilt verhogen, kan het interessant zijn om een upgrade van uw vacuümsysteem te voorzien. Een op maat gemaakte vacuümoplossing kan niet alleen de kwaliteit van uw eindproduct verbeteren, maar biedt ook betrouwbare prestaties en verhoogde efficiëntie tegen de laagste energiekosten. Hieronder leggen wij u uit de voordelen die door een pluimveeverwerkingsbedrijf, na het upgraden van het vacuümsysteem, werden verwezenlijkt.

Beeld-artikel-Is-it-time-to-upgrade-your-vacuum-system

Een conventioneel vacuümsysteem dat niet meer aan zijn verwachtingen voldeed

Toen de fabriek begon met het plannen van twee nieuwe productielijnen, besloot het op zoek te gaan naar een oplossing die de kwaliteit van het eindproduct en tegelijkertijd het energieverbruik kan verbeteren. Het traditionele vacuümsysteem in het slachthuis dat ze nu gebruikten, leverde niet het gewenste eindresultaat op.

In het traditionele systeem werd een trechter gevuld met de pluimveedelen die verwerkt werden, waarna deze met behulp van lagedruk krachtig uit de trechter werden geduwd. Het product werd vervolgens op hoge snelheid door een leidingnetwerk getransporteerd. De vacuümpompen van dergelijk systeem werken niet continu wat veel energie verbruikt en de machines onnodig belast.

Aangepast vacuümsysteem voor verhoogde efficiëntie en een beter eindproduct

Om het energieverbruik en de belasting van haar machines te verminderen, installeerde de fabriek drie Atlas Copco GV 1200 vacuümpompen met schroeftechnologie om het product continu, in plaats van met tussenpozen, voorzichtig te kunnen afzuigen. Deze vacuümpompen werken ook op een optimaal energieniveau - tussen 900 en 550 mbar of 100 tot 450 mbar (absoluut) - en zijn stiller dan conventionele vacuümsystemen.

In de fabriek van dit bedrijf leveren twee GV-pompen vier pluimveefiletleidingen, terwijl de derde pomp de vacuümverpakkingsmachines bedient. Omdat het hele systeem nauwkeurig kan worden geregeld door middel van programmatie, openen de ventielen alleen wanneer ze nodig zijn om het vacuümniveau te bereiken dat nodig is voor het productieproces.

Voordeel voor het bedrijf : bijna 30% energiebesparing

In moderne vacuümtoepassingen, zijnde het aandrijven van transportbanden of het verpakken van afgewerkte producten, is vacuüm een krachtig en onmisbaar hulpmiddel. Industrieën die continu efficiënte vacuüm vereisen zijn onder andere voedselverwerking, drukken, kunststoffen, verpakking, houtbewerking, bottelen en inblikken. Zelfs medische faciliteiten, werkplaatsen en technische laboratoria hebben een verscheidenheid aan toepassingen die werken op vacuüm.

Als u meer wilt weten over de industriële toepassingen die kunnen genieten van een upgrade van hun vacuümsysteem, surf naar onze website of neem contact op met onze specialisten. Wilt u regelmatig tips en artikelen over perslucht in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in op onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Categorie

Voedingsmiddelen en dranken Energie-efficiëntie Vacuümpompen

Deel dit artikel op: