Hoe kunt u jaarlijks 7.500 € besparen met GHS VSD+ vacuümpompen?

op

Door zijn huidige vacuümpompen te upgraden naar een GHS VSD+ gecentraliseerd vacuümsysteem heeft een maatprofielextruder jaarlijks 7 500 € kunnen besparen. De nieuwe Atlas Copco GHS 900 VSD+ vacuümpompen van het bedrijf leveren dezelfde prestaties als twee van zijn oude pompen en bedienen dan ook meerdere productielijnen.

Beeld-artikel-Centralized Vacuum for the Plastics Extrusion Industry

Voor deze toonaangevende maatprofielextruder, gevestigd in een woonwijk in Nederland, is een stille en efficiënte werking van het grootste belang. Omdat het bedrijf aan zijn klanten een volledig design- en productieproces aanbiedt – en dus geen standaardproducten maakt – moet er dag en nacht gewerkt worden, zeven dagen op zeven.

Vacuüm: een essentieel onderdeel van het extrusieproces

Extrusie is een proces dat gebruikt wordt om voorwerpen met een vast doorsnedeprofiel te maken. Tijdens het proces worden materialen zoals metalen, polymeren, keramiek, beton, voedsel en plastic door een matrijs met de gewenste doorsnede geduwd om het profiel te maken. Dit proces heeft als voordeel dat men complexe designs kan maken en met allerlei materialen kan werken. Het eindresultaat is ook mooi afgewerkt. De extrusie van plastic heeft vacuüm nodig om gassen uit het proces af te voeren.

Klantverwachtingen :energie besparen en tegelijkertijd de onderhoudskosten te drukken

Met 40 productielijnen, elk met zijn eigen schottenpomp, was er een fulltimewerknemer nodig om alle pompen draaiende te houden in de extrusiefabriek. Toen het bedrijf besliste om zijn huidige vacuümpompen te upgraden, heeft het een gecentraliseerd vacuümsysteem ontworpen. De nieuwe Atlas Copco GHS 900 VSD+ vacuümpompen van het bedrijf leveren dezelfde prestaties als twee van de oude pompen en bedienen meerdere productielijnen.

Door het vacuümsysteem te centraliseren zijn er minder vacuümpompen nodig voor de werking, wat energiebesparing en lagere onderhoudskosten oplevert. Bovendien beschikt de pomp over betrouwbare technologie zonder risico op oververhitting en is ze zeer stil. Omdat het bedrijf in een woonwijk ligt, is een stille werking cruciaal om een goede relatie met de buren te onderhouden.

Upgrade uitkomsten: jaarlijks 7 500 € energiebesparing

De nieuwe vacuümpompen zijn uitgerust met een motor van 15 kW en vervangen twee oudere pompen van elk 11 kW. De energiebesparing die voortvloeit uit het verminderen van het aantal kWh leidt tot een jaarlijkse besparing van bijna 7.500 € . De energiebesparing is niet het enige milieuvoordeel dat het bedrijf gerealiseerd heeft. Een energierecuperatiesysteem gebruikt de warmte gegenereerd door de nieuwe vacuümpompen om water te verwarmen, dat vervolgens naar de overkant van de straat wordt gepompt om het stedelijk zwembad te verwarmen.

Meer weten over de Atlas Copco GHS VSD+ vacuümpomp

Indien u meer wilt weten over het vacuümaanbod van Atlas Copco, surf naar onze website of neem contact met ons op

Categorie

Energie-efficiëntie VSD-technologie Vacuümpompen

Deel dit artikel op: