Vijf manieren waarop een VSD-compressor u geld bespaart

op

In een tijdperk waarin meer aandacht wordt besteden aan instandhouding en het beheer van grondstoffen en hulpmiddelen, erkennen mensen de nood om alleen te gebruiken wat ze nodig hebben, wanneer ze het ook nodig hebben. Compressoren uitgerust met VSD-technologie (Variable Speed Drive – variabel toerental aandrijving) werken volgens hetzelfde principe.

Beeld-Artikel-Five-Ways-VSD-Will-Save-You_Money

Wanneer een VSD-compressor de snelheid van de energieproductie aan de eisen van een klant automatisch aanpast, bespaart de klant geld door alleen te betalen voor de energie die hij nodig heeft. Maar VSD-compressoren bieden ook allerlei andere voordelen:

  1. Al het vermogen dat u nodig hebt, alleen wanneer u het nodig hebt. Als een compressor niet op volle toeren hoeft te draaien, waarom zou hij dit dan doen? Alles dat meer dan nodig is, is gewoon geldverspilling. Elektromotorsystemen zijn verantwoordelijk voor meer dan 65% van het energieverbruik in de industrie; het optimaliseren van motorbesturingssystemen door ze te installeren of te upgraden naar VSD-technologie kan het energieverbruik in een typische installatie met maar liefst 70% verminderen. De meeste VSD-omvormers worden gebruikt om pompen of ventilatoren te regelen en energie te besparen door op het juiste toerental te draaien om aan de vraag te voldoen.
  2. Verhoog de productie door een nauwkeurigere procesbeheersing. Het gebruik van VSD-technologie verbetert de kwaliteit van uw eindproduct en verlaagt uw productiekosten. Door motoren op de voor de toepassing meest efficiënte snelheid te gebruiken, zullen er minder fouten optreden, wat resulteert in hogere productieniveaus met minder afval (en hogere opbrengsten). Met VSD kunt u de snelheid van uw motor aangedreven uitrustingen beter afstemmen op de belasting die nodig is. 
  3. Verleng de levensduur van uw installatie. Eenvoudige wiskunde: dingen gaan langer mee als u ze minder vaak gebruikt. Hetzelfde geldt voor uw installatie. Dankzij de optimale regeling van de frequentie en spanning van de motor zal een VSD-frequentieregeling een betere bescherming bieden tegen problemen zoals elektrothermische overbelasting, faseverwisseling, onderspanning, overspanning, enz. Met de VSD-frequentieregeling kunnen de motor en de aangedreven last soepel starten, waardoor de plotse schok van de directe aanloopstart wordt voorkomen, net als slijtage van de riem, de tandwielen en de lagers.
  4. Minder uitvaltijd. Uw installatie gaat langer mee en heeft minder uitvaltijd door onderhoud wanneer deze door een VSD-frequentieregeling wordt aangestuurd. Onderhoud kan ook worden gepland buiten werkpieken, wat betekent dat de productie geoptimaliseerd kan worden en winstgevender wordt. Als VSD-compressoren u toestaan meer stroom te gebruiken wanneer u deze nodig hebt, kunt u deze ook omgekeerd (en handig) niet gebruiken wanneer dat nodig is.
  5. Betere afstemming op lokale kortingen en financiële voordelen. Geloof het of niet, uw energieleverancier wil niet dat u hoge rekeningen moet betalen. Het kost hen veel geld (en energie) om stroom op te wekken, zeker als de vraag hoog is. Daarom bieden veel energieleveranciers kortingen voor klanten die tijdens daluren energieverslindende toepassingen draaien. Wanneer fiscale stimulansen voor energie-efficiëntie worden gecombineerd met kortingen van energieleveranciers, kan de nodige investering voor een typische VSD-installatie in slechts zes maanden terugverdient worden.

Net zoals hybride voertuigen, leveren VSD-compressoren het vermogen dat nodig is om aan de vraag te voldoen. Voor meer informatie over de VSD-compressoren van Atlas Copco kunt u ons informatieaanvraag formulier invullen. Een van onze specialisten zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Categorie

Energie-efficiëntie VSD-technologie

Deel dit artikel op: